Akupressur-pinoterapi

Boka


Vad är det pinoterapi?

Pinoterapi, även kallad pinopressur, är en populär och modern terapeutisk metod i en fysioterapeutisk miljö på grund av dess höga medicinska effektivitet. Metoden använder vetenskapliga och icke konventionella kunskaper såsom: akupressur, akupunktur, reflexterapi, fascia-vetenskap, somatiska och vegetativa nervsystem och morfogenetiska fält. Pinoterapi beskriver hur man kan läka dysfunktion i kroppen och är skapad av polska specialistläkaren inom ortopedi Radosław Składowski. Våra pinoterapeutiska behandlingar är även utökade med taoistiska nålar från den kinesiska akupressur.

Hur funkar pinoterapi?

Pinoterapi är en icke-invasiv metod baserad främst på korrekt stimulering av specifika områden i kroppen för att nå aktivering av fysiologiska själv reparations processer i vävnaden. I metoden utfördes olika tekniker ur akupunktur, akupressur, reflexterapi, auriculoterapi, koppning, manuell terapi och olika terapeutiska massage. Våra taoistiska nålar är inte vassa, så att de inte tränger igenom huden utan endast påverkar akupunkturpunkter på grund av exakt punkttryck.

Om diagnosen

Pinoterapi skiljer sig från andra metoder på grund av dess karakteristiska uppdelningen av patienter. Här används Aristoteles teori där grupper av människor kan delas in i fem element: jord, eld, luft, vatten och eter. Varför man tillhör till en specifik grupp kan beror på mångfald av faktorer, till exempel reaktion på smärta, kvaliteten på proprioceptiv känsla, typ av anatomisk struktur och vävnadsstruktur. Vi försöker välja de tekniker som är mest lämpliga för ett givet element.

Om behandlingen

Inför behandlingen behöver man inte förbereda sig på något speciellt sätt. Först och främst måste huden vara ren. Under behandlingen ligger eller sitter patienten på en behandlingsbänk. Därefter utför terapeuten korrekta tekniker på patientens kropp med lämpliga verktyg, exempelvis:
Pin – en speciell, lång spik av mässing som används för t.ex. akupunktur Kat – en kirurgiska stålknivar med släta ytor som används för t.ex. fasciamobilisering.
Taon – en taoistisk nål till akupressur Behandlingen tar ca 30 – 60 min.

Indikationer

Pinoterapi används ofta främst vid olika sjukdomar, särskilt med neurologiska och ortopediska bakgrund. Såsom:
djupare problem i vävnader (inflammationer i leder, muskler och senor)
smärttillstånd (tennisarmbåge, golfarmbåge, axelskador, ryggproblem, hälsporre)
träningsvärk
huvudvärk
neuropati
idrottsskador

Kontraindikationer

Det finns också specifika kontraindikationer, som till exempel:
cancer
hudförändringar
epilepsi
vaskulära
lesioner
graviditet